24 januari 2014

Lite mer fakta

Anders kände inte för att skriva idag, men vill ändå dela med sig av den information vi har, så han har lämnat över tangentbordet till mig.

Anders har multipla metastaser i hjärnan. Det försämrar prognosen avsevärt.

Multipla innebär att det är flera stycken vilket gör dem svåra att skära bort oavsett om man använder skalpell (vanlig operation) eller strålkniv (riktad strålning). Planen är därför att bestråla hela hjärnan.

Behandlingen syftar i första hand till att bromsa förloppet. Det finns inga garantier för att strålningen slår ut alla befintliga metastaser, men vi hoppas förstås. Om inte annat hoppas man att det bromsar tillväxten.

En nackdel med att stråla hela hjärnan är att vävnaderna bara tål en viss mängd strålning. Har man väl gjort det kan man inte göra det igen. En fördel är att det påverkar även eventuella mikrotumörer som inte syns på röntgen.

Både jag och Anders inser att många av er får beskedet på det här sättet. Det beklagar vi, men som läget är nu är det ingen av oss som har energi att ta kontakt och berätta. Hoppas på förståelse för det, och för att vi kanske inte alltid svarar när ni hör av er till oss. Ni ska dock veta att all omtanke ni visar värmer. Tack!

/Helena

10 kommentarer:

 1. <3 håll modet uppe, vi håller alla tummar och fingrar och tår som går. Om det är något som kan hjälpas till med, stort som litet, säg till.

  SvaraRadera
 2. <3 Instämmer med Olof! Håller alla tummar, fingrar och tår som går. Och är det något vi kan göra för att hjälpa till, stort som smått, säg till vilken tid på dygnet det än må vara!
  Stora kramar till hela familjen!

  SvaraRadera
 3. Älskade underbara Goa vänner.....även om det är 40 mil mellan oss finns ni ALLTID i våra tankar och hjärtan och säg bara till så kommer vi på stört!!! ÄLSKAR ER FÖR ALLTID OCH FÖR EVIGT!! ❤️❤️❤️❤️

  SvaraRadera
 4. Vi skickar precis all styrka vi har till Anders och hans fina familj. Varma långa kramar från Elin & Erik

  SvaraRadera
 5. Tänker på er. Finns här för er. Kram

  SvaraRadera
 6. Håller alla tummar vi kan. Hoppas på det bästa. Säg bara till om ni behöver något.

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Vi tänker mycket på er. Positiv energi.

  SvaraRadera
 9. Du är fantastisk, med ditt positiva tänk o humör, beundrar dig så mycket, kämpa på Anders, håller tummarna hårt att allt ska gå bra, Stor Kram Eva-lotta

  SvaraRadera